Tarwegras poeder: een shot voor de gezondheid

Tarwegras poeder is gemaakt op basis van tarwegras. Het poeder kan worden gezien als een natuurlijk supplement van gras, wat de gezondheid zeer ten goede komt. Een tarwegras poeder shot is vandaag de dag zeer populair, omdat het een ware boost zou geven aan de gezondheid en tegen veel kwalen en ziektes zou helpen. Het is één van de meest gezonde ‘agropyron planten’. Hierin zitten vitale voedingsstoffen, zoals mineralen, enzymen en vitaminen. Het is een natuurlijk kruid wat naast zojuist genoemde stoffen ook enzymen bevat, zoals protease en amylase, lipase en cytochrome, transhydrogenase en superoxide dismutase. Dit zijn, voor de gemiddelde mens, vrij onbekende of moeilijke termen, maar gemakkelijk gezegd zeer belangrijke bouwstoffen voor een sterk immuunsysteem en een optimale gezondheid. Tarwegras poeder is, zoals de naam het al zegt, een poeder gemaakt op basis van dit natuurlijke kruid. Het poeder is zeer geliefd onder velen, vanwege de kracht om vrijwel alle elementen op te kunnen nemen. Ook beschikt het gras over ruim 100 elementen, zoals de zojuist genoemde voedingsstoffen.

Bewezen door klinische studies: tarwegras poeder, goed voor iedereen

Klinische studies hebben bewezen dat vrijwel iedereen gebaat is bij tarwegras poeder. Het heeft namelijk een zeer grote, positieve invloed op onze gezondheid en kan dus worden gezien als een zogenaamde ‘gezondheidsbooster’. Gezondheid is belangrijk voor vitaliteit, het bestrijden of minimaliseren van de kans op ziektes en het poeder draagt hier een grote bijdrage aan. Het wordt gezien als een ‘must’ omdat deze plant, waar de tarwegras van gemaakt is, alle stoffen bevat die het menselijk lichaam wenst. Het kan dus worden gezien als een ”alles-in-1” supplement. Een ander veel genoemd voordeel van gras en zeker in de vorm van poeder, is dat deze poeder in één dosis evenveel goede stoffen breng als 800 tot 900 gram fruit en groenten. Dat maakt het gebruik maken van het poeder niet alleen goed voor het lichaam, maar ook aantrekkelijk voor zij, die het gevoel hebben te weinig tijd, zin of ruimte te hebben om aan de dagelijkse aanbevolen hoeveelheid fruit en groenten te komen. Het is ook te verkrijgen in vorm van tabletten, hetgeen voor sommige liefhebbers de voorkeur heeft.

Chlorofyl

Tarwegras bevat veel van het stofje ‘chlorofyl’. Chlorofyl staat bekend om haar kracht tot het verbeteren van de bloedcirculatie in het lichaam, maar ook het versterken van de toevoer van zuurstof in het bloed en reiniging binnen het lichaam. Daarnaast stimuleert dit stofje het vermenigvuldigen van de cellen van de slijmvliezen van de darmen en de maag. Hierdoor worden de spijsverteringsorganen en de wanden hiervan snel versterkt. Er bestaan chlorofyl tabletten, die tegenwoordig vaak worden ingezet bij mensen met klachten aan de maag en/of de darmen. Daarnaast zorgen chlorofyl tabletten ook voor verbeterde opbouw van het bloed en het ontgeuren van het lichaam – denk aan verminderd zweten of minder last van nare geurtjes in de mond. Chlorofyl tabletten zijn afzonderlijk in te nemen, maar het stofje wordt ook vaak gecombineerd met tarwegras poeder, waardoor van de voordelen van de krachten van beide producten in één kan worden geprofiteerd.