Tarwegras tabletten, een gemakkelijke boost voor de gezondheid

Tarwegras tabletten zijn, net als tarwegras poeder, gemaakt op basis van de plant tarwegras. Het idee van supplementen op basis van gras is voor velen nog ietwat apart, maar mede wegens vele wetenschappelijke onderzoeken en het bewijs van de voordelen ervan, wordt het gebruikmaken van dit natuurlijk kruid steeds populairder. De tabletten worden vandaag de dag verkocht onder de noemer ‘superfood’. Dit komt door de vele belangrijke bouwstoffen die tarwegras – en zo ook de tabletten – in zich heeft. Deze zijn voordelig voor de gezondheid van het lichaam en een sterk immuunsysteem. Zo helpt het tegen kwalen als darm- en maagklachten, maar ook tegen vervelende geurtjes op specifieke plaatsen van het lichaam, ontgifting en meer. Ze zijn daarnaast ook zeer geliefd dankzij de gemakkelijke wijze van het profiteren van een zogenaamde ‘boost’ voor de gezondheid: tarwegras tabletten zijn namelijk, logischerwijs, snel in te nemen en hebben daarnaast ook nog eens snel effect.

Op vele manieren te consumeren

Naast tabletten en poeder, wordt het tegenwoordig op veel verschillende manieren geconsumeerd en verkocht. Zo is het mogelijk een smoothie (shake) op basis van tarwegras te maken, wat wordt gezien als één van de lekkerste varianten van het bereiden van het gras. Deze wordt dan vers geperst, waarna deze onmiddellijk – of binnen een paar uur – wordt geconsumeerd. Omdat steeds meer mensen dagelijks of langer willen genieten van de kwaliteiten en voordelen van het gras, zijn tabletten en poeder ontwikkeld. Deze kunnen lang(er) worden bewaard en iedere dag worden geconsumeerd. Waar de poeder kan worden verwerkt in shakes en smoothies, kiest de liefhebber hier van voor een capsule die dagelijks kan worden ingenomen. Omdat tarwegras gelijk staat aan 800 tot 900 gram fruit en groenten, is te verklaren waarom tegenwoordig steeds meer mensen kiezen voor tarwegras tabletten. Deze zijn namelijk snel in te nemen, waardoor op een gemakkelijke wijze dagelijks kan worden genoten van de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid aan groenten en fruit.

Tarwegras tabletten in winkel of online

Tarwegras tabletten bestellen kan veelal online, maar tegenwoordig ook in de winkel te kopen. Hierbij worden de producten vaak verkocht als biologisch, in potten van 350, 600 tot 1000 capsules. Vaak kun je deze vinden op sites en in winkels die zogenaamde ‘superfood’ producten verkopen, waarbij de term ‘superfood‘ staat voor 100% natuurlijke voedingsmiddelen, welke zeer goed en gezond zijn voor de mens. Tarwegras tabletten onder de noemer ‘superfood’ worden vaak in één adem genoemd met chlorofyl tabletten, welke eveneens worden toegeschreven aan de ‘superfood’ verzameling. Dit zijn capsules met het stofje chlorofyl, wat over meerdere krachten beschikt. Zo stimuleren ze de bloedcirculatie, de zuurstoftoevoer in het bloed en de reiniging binnen het lichaam. Chlorofyl is, net als tarwegras tabletten, los te verkrijgen en in te nemen, maar worden vaak ook verwerkt in ‘superfood’-producten. Hierbij slaat men twee vliegen in één klap, waardoor de chlorofyl-tarwegras tegenwoordig door velen in gebruik worden genomen.